Aviador Kustannus

Jazzia Jumalan armosta – Juhani Aaltosen tarina

Tekijä: Hannu Luntiala
Elämäkerta
ISBN: 9789527063316
Sidottu, 250 sivua
Ilmestyy: syyskuu 2017

Osta kirja!

Saksofonisti-huilisti Juhani Aaltonen (s. 1935) on käynyt läpi pitkän taipaleen sotalapsesta kaikkien kunnioittamaksi muusikoksi, joka on säilyttänyt nöyryytensä ja vilpittömyytensä vaikeuksienkin keskellä.

Hannu Luntiala tavoittaa Aaltosen elämää ja musiikkia käsittelevässä kirjassaan Jazzia Jumalan armosta "Junnun" luonteen kaikessa syvyydessään. Teos käy kohteensa viitoittamassa vapaassa hengessä läpi Aaltosen kasvun kymenlaaksolaisesta tanssimuusikosta ja sahatyöläisestä Sibelius–Akatemiaan ja pääkaupungin moderneihin jazzvirtauksiin, jotka mullistivat nuoren puhaltajan taidekäsityksen.

Viisikymppisenä Juhani Aaltonen koki vakavan henkisen kriisin, jonka seurauksena hän löysi vuosikymmenten mittaan yhä syvenneen henkilökohtaisen uskon. Vaikka Aaltonen välttää korostamasta hengellisyyttään, se kuuluu hänen musiikkinsa joka tahdissa ja sävelessä.

"Uunituore Hannu Luntialan toimittama 'Jazzia Jumalan armosta - Juhani Aaltosen tarina' -kirja kuvaa hienosti Aaltosen värikästä, välillä rankkaakin elämää ja ainutlaatuista pitkälti itseoppineen muusikon uraa."
Keski-Uusimaa, 22.411.2017. Pauli Saarinen
Jazzia Jumalan armosta – Juhani Aaltosen tarina