Aviador Kustannus

Mikko Innasen maakuntauudistus - soitannollis-lyyrinen eepos

Tekijä: Mikko Innanen
Kirja + CD
ISBN 9789527347034
Ilmestymisaika: elokuu 2019

Osta kirja + CD!

Saksofonisti Mikko Innanen päätti muokata Suomen maakuntalaulut uuteen uskoon. Syntyi sävelkudos, jossa tutut sävelmät kääntyivät uuteen asentoon tuubisti Petri Keskitalon, haitaristi Veli Kujalan ja rumpali Mika Kallion myötävaikutuksella. Innasen into ei päättynyt kuitenkaan tähän. Hän päätti kaivaa esiin myös vähemmän tunnettuja maakuntalauluja, ja säveltää vielä uusiakin. Ja kun Suomen eturivin sanan taitajat kuten Hannu Salama, Helena Sinervo, Olli Heikkonen ja monet muut kirjoittivat lauluihin uudet tekstit, syntyi ainutlaatuinen jazzia ja nykyrunoutta yhdistelevä teos.

"Soitanta leikittelee laulujen alkuperäisillä sävelkuluilla free jazzin ja avantgarden keinoin. Lausunta ja musiikki kunnioittavat toisiaan, ja teoksesta löytyy myös visuaalista runoutta ja valokuvia. Maakuntauudistus on ammattimainen taidonnäyte, joka muistuttaa, että maamme ei ole pohjimmiltaan sinivalkoinen vaan värikäs ja alati spiraalis-globaalissa liikkeessä."
Nuori Voima, 23.10.2019
"Tämä nykyjazzin ja uuden runon albumi- ja kirjapaketti on nerokas, hauska ja taidolla toteutettu teoskokonaisuus, josta on iloa pitkäksi aikaa."
Kulttuuritoimitus 5.10.2019, Marita Nyrhinen
"Monin eri tavoin tulkittava Mikko Innasen maakuntauudistus elähdyttäsi jo tällaisenaan, mutta varsinainen oivallus on kärttää täydennykseksi uusia maakunnallisia runoja kuudeltatoista elävältä suomalaiselta runoilijoilta, joista osa myös lukee tekstinsä itse, omalla tavallaan maakunnallista moniäänisyyttä lisäten. Kaikki runot on koottu levyn liitteeksi työstettyyn kirjaan, jonka kansi viittaa Innasen omaan maakunnalliseen malliin."
Helsingin Sanomat 13.8.2019, Harri Uusitorppa
Mikko Innasen maakuntauudistus - soitannollis-lyyrillinen eepos