Aviador Kustannus

Anteeksianto ja unohdus

Tekijä: Sergio Ramírez
Suomentaja: Jyrki Lappi-Seppälä
Novellikokoelma
ISBN 9789527063750
Sidottu, kovakantinen, 160 sivua
Ilmestymisaika: helmikuu 2019 

Osta kirja!

Mitä tapahtuu, kun rahaton venezuelalaisopiskelija päätyy berliiniläisen hienostoperheen joulupukiksi? Tai kun kirjapainotyöntekijä löytää itsessään selvänäkijän, joka aavistaa kaiken paitsi sen, mitä omassa kodissa tapahtuu? Kun köyhät sisarukset raaputtavat arpajaispäävoitokseen loistoauton, mikään perheessä ei ole enää ennallaan. Kirjan niminovellissa mainoselokuvaaja löytää vanhasta dokumentista omat vanhempansa ja saa selville salaisuuden.

Nicaragualainen Sergio Ramírez on merkittävimpiä keskiamerikkalaisia nykykirjailijoita. Kokoelman novelleissa hän osoittaa vertaansa vailla olevat kertojankykynsä ja tumman huumorin sävyttämän elämänymmärryksensä. Ramírezin kerronnassa elää inhimillisten tunteiden koko kirjo, joka kasvaa arkisista tilanteista aina maagisiin mittoihin asti. Kertomuskokoelmassa on läsnä myös musiikki ja kirjailijan kotimaan dramaattinen lähihistoria, jonka käänteisiin kirjailija itsekin on aktiivisesti osallistunut.

"Ramírezin kerrontaa oli nautinnollista lukea. Lisäksi monissa novelleissa hän kuvailee tuota nicaragualaista ympäristöä maisemineen, ihmisineen ja tapahtumineen niin hienosti, että lukijakin voi melkein nähdä kaiken silmiensä edessä... Suomentaja Jyrki Lappi-Seppälä on tehnyt loistavaa työtä; hänen eloisaa kieltään on ilo lukea."
Kirjarikas elämäni -blogi 27.2.2019
Sergio Ramírez: Anteeksianto ja unohdus