top of page

Tezza, Cristovão

Cristovão Tezza (s. 1952) on yksi brasilialaisen nykykirjallisuuden suurista nimistä. Hän on kirjoittanut 17 romaania ja kaksi novellikokoelmaa sekä essee- ja kolumnikokoelmia. Hän työskentelee myös kirjallisuuden professorina.


Aviador julkaisee Tezzan O filho eterno -romaanin suomeksi nimellä Ikuinen poika syksyllä 2023. Alkuperäisteos ilmestyi Brasiliassa vuonna 2007, ja se on valittu toiseksi parhaaksi Brasiliassa 2000-luvulla ilmestyneeksi romaaniksi. 


 Aviadorin keväällä 2018 julkaisema Professori-romaani on luomisvoimansa huipulla olevan kirjailijan taidonnäyte. Tezza itse pitää romaania kansainvälisestikin palkitun tuotantonsa kypsimpänä teoksena. Romaanissaan hän rakentaa Proustin ja Faulknerin hengessä monitasoisen kertomuksen ulkoisesti menestyneestä miehestä, joka elämänsä huippukohdan hetkellä huomaakin katuvansa menneisyyttään. Tezza vieraili Helsinki Lit -festivaaleilla keväällä 2018.


Cristovão Tezza on lisäksi yksi Luiz Ruffaton toimittaman ja Jyrki Lappi-Seppälän suomentaman Pilkun paikka – Brasilialaisia jalkapallotarinoita -novelliantologian (Aviador 2014) kirjailijoista.Tezza, Cristovão

Julkaisut

bottom of page