top of page

Mäkelä, Hannu

Hannu Mäkelä (s. 1943) aloitti kirjailijanuransa vuonna 1965, ja on siitä lähtien julkaissut yli 140 kirjaa. Hänen tuotantoonsa kuuluu romaaneja, muistelmia, runokokoelmia, lastenkirjoja, näytelmiä, kuunnelmia ja novelleja. Mäkelä on voittanut teoksillaan lukuisia palkintoja, muun muassa Valtion kirjallisuuspalkinnon viidesti sekä vuoden 1995 Finlandia-palkinnon romaanillaan Mestari, Eino Leinon elämä ja kuolema.


Mäkelän tuorein teos on kesäkuussa 2023 ilmestynyt novellikokoelma Tunturit puhuvat ynnä muita tarinoita. Kirjan novellit kuvaavat näennäisen merkityksettömien yksityiskohtien ja kohtaamisten kautta tärkeitä elämän käännekohtia - välillä tarkastellen arjen pieniä ihmeitä tai vallan olemusta.


Tätä ennen Aviador on julkaissut Hannu Mäkelältä neljä teosta: romaanit Varjo – Jeanne d'Arcin lyhyt toiveikas elämä (2019), Rakkaudella, Alma (2020) ja Pilven reuna (2021) sekä novellikokoelman Viiden minuutin juttuja (2022). Yhä edelleen aktiivisesti kirjallista työtään jatkava Mäkelä nimitettiin taiteen akateemikoksi vuonna 2016.

Julkaisut

Mäkelä, Hannu
bottom of page