top of page

Mäkelä, Hannu

Hannu Mäkelä (s. 1943) aloitti kirjailijanuransa vuonna 1965, ja on siitä lähtien julkaissut yli 140 kirjaa. Hänen tuotantoonsa kuuluu romaaneja, muistelmia, runokokoelmia, lastenkirjoja, näytelmiä, kuunnelmia ja novelleja. Mäkelä on voittanut teoksillaan lukuisia palkintoja, muun muassa Valtion kirjallisuuspalkinnon viidesti sekä vuoden 1995 Finlandia-palkinnon romaanillaan Mestari, Eino Leinon elämä ja kuolema.


Mäkelän tuorein teos on toukokuussa 2024 ilmestynyt romaani Kasper. Mies ja tie. Se kertoo sota-ajan lapsen, toimittajaksi kouliutuneen Kasperin onnellisen onnettomasta elämästä ja hänen tunteikkaasta, rakkauden kaipuun täyttämästä ja osin humoristisestakin harhailusta vuosikymmenten ajan.


Tätä ennen Aviador on julkaissut Hannu Mäkelältä viisi teosta: romaanit Varjo – Jeanne d'Arcin lyhyt toiveikas elämä (2019), Rakkaudella, Alma (2020) ja Pilven reuna (2021) sekä novellikokoelmat Viiden minuutin juttuja (2022) ja Tunturit puhuvat ynnä muita tarinoita (2023). Yhä edelleen aktiivisesti kirjallista työtään jatkava Mäkelä nimitettiin taiteen akateemikoksi vuonna 2016.


Hannu Mäkelän kuva © Auli Närevuori-Mäkelä

Mäkelä, Hannu

Julkaisut

bottom of page