top of page

Heikkilä, Sauli

Etnisten laulutyylien elävä tietosanakirja Sauli Heikkilä kokeili kurkkulaulua jo teini-iässä. Ihmisäänen käytön syrjäpolkuja lähes koko ikänsä tutkineesta Heikkilästä on kehittynyt maamme kurkkulaulun merkittävin opettaja ja asiantuntija. Hän on tehnyt lukuisia matkoja kurkkulaulun syntysijoille Tuvaan, Mongoliaan ja Altaille. Heikkilän pitkäaikaisen työn ansiosta kurkkulaulun harrastus Suomessa on voimakkaassa kasvussa.


Aviadorin keväällä 2018 julkaisemassa kirjassa Kiehtova kurkkulaulu Heikkilä kertoo elävästi ja hauskasti uppoutumisestaan kurkkulaulun maailmaan ja siitä, kuinka omaa kurkkuaan voi alkaa kouluttaa tätä kiehtovaa laulutapaa varten. Pitkäaikaisen aiheeseen perehtymisen ja lukuisien matkojen tuloksena on teos, joka on sekä koukuttava matkakirja että johdatus ainutlaatuisen musiikkiperinnön äärelle.


Kesällä 2022 ilmestyi Heikkilän tuorein teos Mandoliinin maailmanhistoria Kaksoisvirroilta kammareihin, joka valottaa tuon kevyehkön kielisoittimen historiaa aina sotarintamilta kansanmusiikin oppilaitoksiin ja konserttisaleihin.

Heikkilä, Sauli

Julkaisut

bottom of page