Postimaksu aina 3,90 € kirjojen määrästä riippumatta
(sis. ALV 10%)

 • Professori

Romaanisen filogian professori Heliseu da Motta e Silva herää aamulla levottomasta unesta päivään, jona hänet on määrä palkita tiedemiesurastaan. Vanha professori alkaa laatia mielessään puhetta, mutta kesken sen laadinnan hän havahtuu ristiriitaisiin muistoihinsa: isän ankaruuteen, äidin hämärään kuolemaan, opiskeluaikaansa, ulkomaille muuttaneeseen poikaansa, avioliittoonsa Mônican kanssa ja intohimoiseen muistoon Therèzestä, salaperäisestä ranskattaresta.

Romaanissaan Cristovão Tezza rakentaa Proustin ja Faulknerin hengessä monitasoisen kertomuksen ulkoisesti menestyneestä miehestä, joka elämänsä huippukohdassa ja julkisen palkitsemisen hetkellä huomaakin katuvansa menneisyyttään.

Professori on luomisvoimansa huipulla olevan kirjailijan taidonnäyte ja oiva todiste siitä, miksi Tezza on yksi brasilialaisen nykykirjallisuuden suurista nimistä. Kirjailija itse pitää romaania kansainvälisestikin palkitun tuotantonsa kypsimpänä teoksena. Cristovão Tezza on kirjoittanut 17 romaania ja kaksi novellikokoelmaa sekä essee- ja kolumnikokoelmia. Tarja Härkösen loistava suomennos tekee täyttä oikeutta alkuteoksen kielelliselle rikkaudelle.

Lue näyte teoksesta!

Professori

  Tekijä: Cristovão Tezza
  Ilmestymisajankohta: huhtikuu 2018
  Suomentaja: Tarja Härkönen
  Sidonta: Sidottu, kovakantinen
  Sivumäärä: 260
 • Saatavuus: Tilattavissa ennakkoon
 • 33.50€

 • Veroton: 30.45€

Avainsanat: romaani, Professori, Cristovão Tezza