Postimaksu aina 3,90 € kirjojen määrästä riippumatta
(sis. ALV 10%)

 • Jumalan kaupunki

Rio de Janeirossa sijaitsevassa Cidade de Deus -favelassa nuoruutensa viettäneen Paulo Linsin romaani on tutkielma suurkaupungin nurjasta puolesta. Jumalan kaupungissa käydään taistelua hengissä selviytymisestä lain ja tasa-arvon tuolla puolen. Teos kertoo julmankauniilla tavalla favelan nuorista ja heidän unelmiensa tukahtumisesta rikollisuuteen ja väkivaltaan. Kirjailija kuvaa luomiaan hahmoja lämpimästi ymmärtäen ja romantisoimatta. Jumalan kaupunki on favela läntisessä Riossa. Se syntyi kun kaupunki tarvitsi paikan, johon sijoittaa vuoden 1966 suurtulvassa kodittomiksi jääneet asukkaat. Sinne houkuteltiin asukkaita myös muilta lähellä keskustaa sijaitsevilta asuinalueilta, jotta saataisiin lisää tonttimaata rikkaille. Tämä on Jumalan kaupungissa nuoruutensa viettäneen Paulo Linsin romaanin yhteiskunnallinen tausta.

Kun korruptoituneesta poliisista ei ole pitämään järjestystä, vahvimman laki määrää. Pojat yrittävät selviytyä parhaaksi katsomallaan tavalla, kuka pakenemalla kaupungista, kuka kääntymällä uskoon. Mutta harva heistä näkee 25-vuotispäiväänsä. Hornanhenki, Varpunen, Sähikäinen, Pikku Zé ja Komee Zé; kaikilla heillä on kohtalonsa, lähes poikkeuksetta surullinen. Sähikäinen vaalii unelmaansa valokuvaajan ammatista, Pikku Zéstä tulee huumeliigan pelätty johtaja. Lopulta käydään täysimittaista jengisotaa; kaikki on pelissä taistelussa, jonka voittajasta tulee favelan hallitsija. Mutta sekään voitto ei ole lopullinen, kun alamaiset kieltävät kuninkaansa ja kaappaavat vallan.

Jumalan kaupunki on saavuttanut kansainvälistä mainetta myös Fernando Meirellesin ohjaamaana elokuvana. Lukuisia palkintoja kerännyt elokuva oli neljän Oscarin ehdokas, ja Time-lehti on valinnut sen yhdeksi sadasta kaikkien aikojen parhaasta elokuvasta. BBC:n äänestyksessä City of God valittiin äskettäin 2000-luvun 40 parhaan elokuvan joukkoon.


Jumalan kaupunki

  ISBN: 9789527063149
  Ilmestyy: 12.10.2016
  Suomentaja: Tarja Härkönen
  Sidonta: Sidottu
  Sivumäärä: 492
 • Saatavuus: Varastossa
 • 34.90€

 • Veroton: 31.73€

Avainsanat: romaani, käännöskirjallisuus, Etelä-Amerikka, Paulo Lins