Postimaksu aina 3,90 € kirjojen määrästä riippumatta
(sis. ALV 10%)

 • Jazzin meining

Jo useamman sukupolven kestosuosikki M.A. Numminen kertoo kirjassaan kokemuksistaan nuorena jazzharrastajana, ja esittelee ainutlaatuisen valokuvakokoelmansa 1960-luvun jazz-legendoista. Numminen valottaa suhdettaan jazziin ja "jatsiin". Somerolla Unto Monosen tangoyhtyeessä rumpalina uransa aloittanut Numminen oli mm. todistamassa Duke Ellingtonin ja Count Basien legendaaristen big bandien Suomen vierailut.

Hän oli kameroineen paikalla myös kun vanhanaikaisimmat jazzin ystävät poistuivat Kulttuuritalolta kesken John Coltranen ja Eric Dolphyn konsertin. Ylioppilaslehden nuori reportteri Numminen oli itseoikeutettuna haastattelijana myös silloin, kun jazzin kauhukakara Theolonius Monk antoi haastattelun Sokoksesta ostettu karvalakki päässään. Suomessa M.A. Nummisen ja Uusrahvaanomaisen Jatsiorkesterin ”meining” on kaikkien rakastamaa kulttuurihistoriaa.

Otteita kritiikeistä

"Elegantti, viehättävä teos ja täydentää oivallisesti Suomen keikkahistorian kronikointia"
(16.4.2016, Keskisuomalainen, Suonna Kononen)

"Teksteissä Numminen analysoi kokemaansa ammattimiehen ottein. Hän myös kuvasi suuruudet Duke Ellingtonista ja Dizzy Gilliespiestä John Coltraneen ja Thelonious Monkiin. (...) Jazzin meining on omakohtaisuudessaan kiinnostava aikalaistodistus jazzin asemasta Suomessa."
(Turun Sanomat, 15.4.2016. Matti Komulainen)

Jazzin meining

  ISBN: 9789527063095
  Ilmestyy: 13.4.2016
  Sidonta: Sidottu
  Sivumäärä: 120
 • Saatavuus: Varastossa
 • 39.50€

 • Veroton: 35.91€

Avainsanat: musiikki, elämänkerta, tietokirja, harrastukset