Postimaksu aina 3,90 € kirjojen määrästä riippumatta
(sis. ALV 10%)

 • Eroica

Romaanin päähenkilö pakenee takaa-ajajiaan konserttisaliin, ja käy konsertin aikana läpi menneisyyttään, ihmissuhteitaan, uskonnollisia kokemuksiaan, sekä tilittää suhdettaan häntä ympäröivään 1930-luvun Kuuban yhteiskunnalliseen sekasortoon. Muutamaa penkkiriviä taaempana kaksi hänen entistä ystäväänsä odottaa konsertin päättymistä ja oikeaa hetkeä toteuttaa suunnitelmansa. Kirjailija kutoo romaanissaan mestarillisen maagis-realistisen kudoksen, jossa dramaattiset mielen ja reaalimaailman tapahtumat vievät mukanaan. Kirjan tarinan nykyaika kestää 46 minuuttia eli saman verran kuin Beethovenin Eroica-sinfonia.

Kuubalainen kosmopoliitti ja maagisen realismin varhainen pioneeri Alejo Carpentier kirjoitti romaaninsa, kuten Beethoven teoksensa. Musiikkitieteilijän koulutuksen saanut kirjailija totesi sommitelleensa romaanin sonaatin tavoin: ”Musiikkiin perehtynyt lukija voi havaita selvästi tämän kehittelyn.” Jyrki Lappi-Seppälän täsmällinen ja elävä suomennos tekee vaikuttavalle romaanille oikeutta.

Ote kritiikistä

"...selvää on ettei esimerkiksi Gabriel García Márquezin tuotantoa tunnetussa muodossaan olisi olemassa ilman Carpentierin vaikutusta. Nyt suomeksi saatu ja tavattoman kauniisti suomennettu Eroica on pieni muttei mitenkään kompakti tyylinäyte Alejo Carpentierin ominaislaadusta."
(Kauppalehti, 27.9.2016)

Eroica

  Tekijä: Alejo Carpentier
  ISBN: 9789527063163
  Ilmestymisajankohta: 2.9.2016
  Suomentaja: Jyrki Lappi-Seppälä
  Sidonta: Sidottu
  Sivumäärä: 170
 • Saatavuus: Varastossa
 • 29.50€

 • Veroton: 26.82€

Avainsanat: romaani, käännöskirjallisuus, Etelä-Amerikka, maaginen realismi, kaunokirjallisuus