Postimaksu aina 3,90 € kirjojen määrästä riippumatta
(sis. ALV 10%)

 • Eläköön rumba!

Eläköön rumba! on nuorena kuolleen ja kulttimaineeseen nousseen kolumbialaiskirjailijan pääteos. Calin miljoonakaupunkiin sijoittuva nuorisokuvaus on huumehuuruinen ja lyyrinen rappiotarina. Se täydentää Kolumbian ja koko latinalaisen Amerikan kokonaiskuvaa kirjoittamalla siitä, minkä Gabriel Garcia Marquez jätti kertomatta. Romaanissa on paljon elokuvallisia piirteitä, olihan kirjailija todellinen leffahullu, joka vietti suuren osan arjestaan elokuvateattereissa.

Varhain kuolleen Andrés Caicedon nuoruus täyttyi myös 1960-luvun lopun ja 70-luvun alun rock- ja salsamusiikista. Tämä näkyy ja kuuluu sekä romaanin kielessä että sen tapahtumien äänimaisemana. Kirjailijan traagisella kohtalolla on yhtymäkohtansa moniin rock-musiikin varhain sammuneisiin suurnimiin. Eläköön rumba! ilmestyi vuonna 1977 vain kuukautta ennen Caicedon itsemurhaa.

Otteita kritiikeistä

"Tulkoon toinen, kolmas ja neljäs painos! Tämä kirja on klassikko."
(1/2016, Kritiikki-lehti, Jaana Seppänen)

”Sukupolviromaanina Eläköön rumba! tarjoaa samankaltaisia kollektiivisia samastumiskohteita kuin Jack Kerouacin romaani Matkalla.”
(20.12.2015, Helsingin sanomat, Jukka Petäjä)

"Näin romaani räjähtää ympäriinsä: se on kokeellista proosaa, musiikillinen kronikka, nuorisokapinaa, poliittinen aikalaistodistus, lyyrisiä kaupunkikuvia, verisiä kauhunäkyjä ja taidokkaita pienoismuotokuvia katujen kulkijoista. Laajakuva hengästyttää, ja proosarunomainen ilmaisu tekee nuoren tytön odysseiasta myyttisen."
(7.9.2015, Keskisuomalainen, Risto Löf)

"Syntyy unenomainen vaikutelma, kuin lukija olisi tapahtumissa mukana, kuitenkin ainoastaan ulkopuolisena tarkkailijana. Tai katselisi elokuvaa, jossa musiikki kaikuu taustalla, niin että sanoja ja sävelkulkuja erottaa vain sieltä täältä."
(28.9.2015, Kaleva, Esko Karppanen)

"Eläköön rumba! on yhdistelmä hurjaa elämää ja häikäisevää kielenkäyttöä. Se poukkoilee, riehuu, räyhää, naurattaa, itkettää, kuvittelee, hallusinoi, hengittää – yhdellä sanalla sanoen: elää!"
(21.10.2015, kirjavinkit.fi, Hannu Sinisalo)


Eläköön rumba!

  Tekijä: Andrés Caicedo
  ISBN: 9789527063040
  Ilmestymisajankohta: 2.9.2015
  Suomentaja: Jukka Koskelainen
  Sidonta: Sidottu
  Sivumäärä: 250
 • Saatavuus: Varastossa
 • 33.90€

 • Veroton: 30.82€

Avainsanat: romaani, käännöskirjallisuus, Etelä-Amerikka, kaunokirjallisuus