Aviador Kustannus

Uutiset

Aviadorin kirjailija Meritta Koiviston käsikirjoituksesta Hollywood-elokuva

Kirjailija ja käsikirjoittaja Meritta Koiviston (Veilleux) käsikirjoituksesta The London Lover tehdään Hollywood-elokuva. Sen tuottavat yhdysvaltalaiset Lisa Blok ja Philip Linson ja heidän omistamansa tuotantoyhtiö Endless Minutiae Productions.

The London Lover perustuu Koiviston esikoisromaaniin Lontoolainen rakastaja (Otava, 2006). Tarina sijoittuu 1970-luvun Lontooseen ja ottaa pontta sen feministisestä liikehdinnästä. Nimestään huolimatta The London Lover ei ole rakkaustarina, vaan psykologinen jännityskertomus, joka kuvaa ihmisen rakkauden ja seksin kaipuuta ihmissuhteiden umpikujien, valheiden ja mysteerien täyttämässä verkossa.

Meritta Koivisto on kirjoittanut kokoillan näytelmäelokuvia ja lyhytelokuvia Suomessa ja Yhdysvalloissa. Hänet on palkittu useilla kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Lontoolaisen rakastajan lisäksi Koivistolta on julkaistu kaksi romaania, joista viimeisin on äskettäin Veilleux-kirjailijanimen alla ilmestynyt Aviadorin kustantama Sovinto. Lue tiedote!

Aviadorin tuoreet julkaisut

Aviador Kustannuksen viimeisimmät julkaisut ovat taas monipuolinen kattaus laatukirjallisuutta: muusikkoelämänkertoja, novelleja, romaaneja, runoutta, tietokirjoja, satukirja sekä käännökirjallisuutta.

Jazzia Jumalan armosta - Juhani Aaltosen tarina. Saksofonisti-huilisti Juhani Aaltonen on käynyt läpi pitkän taipaleen sotalapsesta kaikkien kunnioittamaksi muusikoksi. Hannu Luntiala kertoo kirjassaan suuren muusikon tarinan kymenlaaksolaisesta tanssimuusikosta eurooppalaisen jazzin huipulle.

Suomalaisia saunanovelleja sisältää kirjallisuutemme varhaisten mestareiden Juhani AhonMaria Jotunin ja Pentti Haanpään lisäksi kattavan valikoiman nykykirjallisuutemme valioiden, kuten Hannu Salaman ja Mikko Rimmisen novelleja. Teos kuvaa elävästi mitä sauna suomalaisille merkitsee.

Päättymätön tie – Allman Brothers Bandin tarina. Musiikkijournalisti Alan Paul kulki Allman Brothers Bandin matkassa 30 vuoden ajan. Hän näki, miten lahjakkaista nuorista muusikoista jalostui yksi aikamme suurimmista rockyhtyeistä. Kaiken tämän hän on kirjannut karhean rehelliseen bändielämäkertaan.

Fenomenologinen aurinkokävely on Jyrki Pellisen komea paluu kirjallisuutemme eturiviin. Teos on samanaikaisesti matkakirja Länsi–Venäjälle ja matka Pellisen omaan, alati luovaan sielunmaisemaan, jota on sanottu suomalaisista kirjailijoista venäläisimmäksi.

Satu maahispeikosta on Janette Backmanin kuvitettu kertomus kaikenikäisille Lappiin rakastuneille ja Lapin mytologiasta kiinnostuneille. Sadussa seikkailee pieni maahispeikko Halti, joka tahtoo nähdä ja kokea koko laajan Lapinmaan.

Valtakunta tästä maailmasta on maagisen realismin pioneeri Alejo Carpentierin pääteos, ja se sijoittuu maailman ensimmäisen mustan tasavallan Haitin historiaan. Kirja on todellisuuspohjainen tulkinta paljon kärsineen saaren varhaisista vaiheista.

Sovinto on Meritta Veilleuxin romaani erilleen viskatusta perheestä toisen maailmansodan myllerryksessä. Muistamisesta, hyväuskoisuudesta ja taiteen korjaavasta voimasta kertova romaani piirtää laajan kaaren vuoden 1938 Wienistä 2000-luvun New Yorkiin.

Meren nivelet on Outi-Illuusia Parviaisen runokokoelma, joka tempaa lukijan sukellukselle ihmisen sisimpään hetkinä, jolloin kaipaus tulla nähdyksi on valtameren kokoinen ja aikuisesta ihmisestä löytyykin lapsenkaltaisia tunteita.

Kukkien ja sodan lauluja - Asteekkien runoutta on antropologi Pekka Valtosen käännöskokoelma asteekkien runouden parhaimmistosta. Se osoittaa ihmisen universaalin muuttumattomuuden: kauneuden tajun, ystävyyden merkityksen, kuoleman arvoituksen ja ihmisen katoavaisuuden.

Puutornimuuntamot – tarinoita sähkönsiirrosta on Maarit Verrosen kiehtova tarina itsenäisen Suomen sähköistämisen vaiheista ja samalla salapoliisimatka näiden jo osaksi luontoa muuttuneiden muistomerkkien äärelle.

Verkkokauppamme on uusittu!

Tervetuloa tutustumaan nyt kaikilla laitteilla helposti käytettävään & uudistettuun Aviadorin verkkokauppaan.