Aviador Kustannus

Kirjailijat

Janette Backman

Janette BackmanJanette Backman on rovaniemeläinen taidemaalari ja kirjailija. Satu maahispeikosta on Backmanin esikoiskirja.
Lue lisää!

Tapani Bagge

Tapani Bagge Tapani Bagge on maamme tuottelijaimpia kirjailijoita. Hän on julkaisut uransa aikana yli sata kirjaa. Bagge aloitti kirjallisen uransa parikymppisenä Jerry Cottonin seikkailujen kirjoittajana. Lue lisää!

Balen & Barrot

Noël Balen & Vanessa Barrot Noël Balen on kirjailija ja musiikkikriitikko, joka on kirjoittanut mm. muusikoiden elämäkertoja. Vanessa Barrot on oman tuotantonsa lisäksi on kirjoittanut teoksia miehensä Balenin kanssa. Lue lisää!

Andrés Caicedo

Andrés Caicedo Andrés Caicedon ainoa romaani Eläköön rumba! ilmestyi vuonna 1977. Pian sen jälkeen Caceido teki itsemurhan. Sittemmin Andrés Caicedo on noussut ansaittuun kulttimaineeseen lännessäkin. Lue lisää!

Alejo Carpentier

Alejo CarpentierKuubalainen Alejo Carpentier oli kirjailija ja kosmopoliitti. Hän oli maagisen realismin varhainen edelläkävijä ja mestari. Gabriel García Márquez on maininnut Carpentierin tärkeäksi kirjalliseksi vaikuttajakseen. Lue lisää!

William Faulkner

William Faulkner Lauseen mestari William Faulkner palkittiin Nobel-palkinnolla vuonna 1949. Suomessa Faulkner on toiminut tärkeänä vaikuttajana niin Veijo Merelle kuin Jari Tervollekin. Lue lisää!

Yumi Fuzuki

Yumi Fuzuki Yumi Fuzuki on nuoresta iästään huolimatta yksi Japanin tärkeimmistä nykyrunoilijoista. Hän sai kaksi Japanin huomattavinta runouspalkintoa kaikkien aikojen nuorimpana voittajana. Lue lisää!

Yvan Goll

Yvan GollSaksalais-ranskalainen kirjailija ja runoilija Yvan Goll (1891-1950) kuului niin dadaismin, saksalaisen ekspressionismin kuin surrealisminkin vaikuttajahahmoihin. Lue lisää!

Maija Haavisto

Maija HaavistoMaija Haavisto on julkaissut kuusi romaania, viisi tietokirjaa ja lastenkirjan. Hänen runoteoksensa Raskas vesi todistaa hänet myös hienoksi lyyrikoksi. Lue lisää!

Sauli Heikkilä

Sauli HeikkiläSauli Heikkilä on etnisten laulutyylien elävä tietosanakirja. Kiehtova kurkkulaulu -teoksessa hän kertoo elävästi uppoutumisestaan kurkkulaulun maailmaan Lue lisää!

Ritva Hellsten

Ritva Hellsten Ritva Hellsten kirjoittaa koskettavaa, elämän suuria kysymyksiä pohtivaa proosaa. Lea-romaanissaan valottaa aikuisen tyttären ristiriitaista suhdetta kuolemaa tekevään äitiinsä. Lue lisää!

Atik Ismail

Atik IsmailAtik Ismail on jalkapallouransa jälkeen toiminut kirjailijana ja kolumnistina. Hänen monipuoliseen kirjalliseen tuotantoonsa kuuluu mm. runoja, näytelmiä ja tietokirjoja. Lue lisää!

Julkunen & Rantanen

Arto Julkunen & Markus RantanenArto Julkusen & Markus Rantasen yhdessä kirjoittama Suuri ukulelekirja on inspiroiva tietolähde jokaiselle ukulelesta ja sen soittamisesta kiinnostuneelle. Lue lisää!

Lea Kalenius

Lea Kalenius Lea Kaleniuksen esikoiskokoelma Rouva on kadonnut ilmestyy marraskuussa 2016. Kirjallisuustieteen maisteriksi valmistunut Kalenius on toiminut myös teatteriohjaajana. Lue lisää!

Outi Koivuniemi

Outi Koivuniemi Outi Koivuniemi on luokanopettaja ja ukuleleaktiivi. Hänen yhdessä Markus Rantasen kanssa tekemä Ukulele – kaikki soittaa! on ukulelen harjoituskirja peruskouluikäisille. Lue lisää!

Sami Kolamo

Sami KolamoSami Kolamo on maamme johtavia kilpaurheilun asiantuntijoita. Urheilun mammuttitaudin diagnoosi on maamme ensimmäinen tietokirja urheilun suurkisojen pimeistä puolista. Lue lisää!

Jukka Koskelainen

Jukka Koskelainen Jukka Koskelainen on helsinkiläinen runoilija, esseisti, kääntäjä ja kriitikko. Hänet on palkittu työstään useasti, mm. Eino Leinon palkinnolla. Lue lisää!

Paulo Lins

Paulo LinsBrasilialainen Paulo Lins tunnetaan elokuvana maailmanmaineeseen nousseen Jumalan kaupunki -romaanin kirjoittajana. City of God on valittu kaikkien aikojen sadan parhaan elokuvan joukkoon. Lue lisää!

Hannu Luntiala

Hannu Luntiala Hannu Luntiala nousi lukevan yleisön tietoisuuteen vuonna 2007 palkitulla esikoisromaanillaan, joka on käännetty useille kielille. Hänen uusin romaaninsa on absurdi maahanmuuttotarina Ihmissyöjän päiväkirja.

M.A. Numminen

M.A. Numminen M.A. Numminen on kulttuuripersoona, jonka laaja tuotanto ulottuu musiikista kirjallisuuteen. Jazzin meining -teoksessa hän esittelee ainutlaatuiset valokuvansa 1960-luvun jazz-legendoista. Lue lisää!

Jukka Pakkanen

Jukka PakkanenJukka Pakkanen on kirjoittanut yli kymmenen romaania, novellikokoelmia ja näytelmiä. Pakkasen kiinnostuksen kohteet kilpapyöräily, jalkapallo ja Italia näkyvät myös hänen tuotannossaan. Lue lisää!

Outi-Illuusia Parviainen

Outi-Illuusia ParviainenOuti-Illuusia Parviainen on helsinkiläinen runoilija, graafikko ja esitystaiteilija. Meren nivelet on hänen kolmas runokokoelmansa. Lue lisää!

Alan Paul

Alan PaulAlan Paul on legendaarinen musiikkijournalisti. Hän kulki Allman Brothers Bandin matkassa 30 vuoden ajan. Näistä kokemuksista syntyi teos Päättymätön tie – Allman Brothers Bandin tarina. Lue lisää!

Jyrki Pellinen

Jyrki Pellinen Jyrki Pellinen on julkaissut yli 50 teosta ja saanut työstään lukuisia palkintoja. Fenomenologinen aurinkokävely edustaa kirjailijan proosatuotannon parhaimmistoa. Lue lisää!

Paola Pigani

Paola Pigani Runoilijana uransa aloittaneen Paola Piganin esikoisromaani Älä astu sieluuni kengät jalassa oli ilmestyessään Ranskassa kirjallinen sensaatio. Lue lisää!

Luiz Ruffato

Luiz RuffatoBrasililainen kirjailija Luiz Ruffato on teoksissaan käsitellyt maansa varjoisaa laitapuolta, mutta myös sitä elävänä sykkivää kulttuuria, jonka olemus monien mielessä kiteytyy jalkapallossa. Lue lisää!

Wilmar Silva de Andrade

Wilmar Silva de Andrade Wilmar Silva de Andrade on Brasilian johtavia nykyrunoilijoita. Hänen rytmikäs ja elämäniloinen lyriikkansa löytänyt ystäviä niin Etelä-Amerikassa kuin länsimaissakin. Lue lisää!

Mary Lou Sullivan

Mary Lou Sullivan Mary Lou Sullivan on pitkän uran tehnyt amerikkalainen musiikkitoimittaja. Hän kirjoitti Rankkaa menoa Johnny Winter -elämäkertaansa kuusi vuotta. Winterin hyväksynä teos perustuu perusteellisiin haastatteluihin. Lue lisää!

Cristovão Tezza

Cristovão TezzaCristovão Tezza on yksi brasilialaisen nykykirjallisuuden suurista nimistä. Professori-romaani on luomisvoimansa huipulla olevan kirjailijan taidonnäyte. Lue lisää!

Tomaselli & Vacchetta

Antonella Tomaselli & Massimo VacchettaMassimo Vacchettan & Antonella Tomasellin yhdessä kirjoittama Hyppysellinen onnea on ollut sekä Italiassa että eurooppalaisina käännöksinä jättimenestys. Lue lisää!

Kari Valtonen

Kari Valtonen Kari Valtonen on suomalaisen tehtäväshakin johtavia asiantuntijoita. Hän on kirjoittanut aiheesta lukuisiin shakkilehtiin ja tutkinut tehtäväshakin yli tuhatvuotista historiaa. Lue lisää!

Pekka Valtonen

Kari ValtonenHistorioitsija Pekka Valtonen tutustui asteekkien runouteen jo 1980-luvulla. Kukkien ja sodan lauluja on kattava käännösvalikoima asteekkien ikiaikaista runoutta. Lue lisää!

Meritta Veilleux

Meritta Veilleux Paitsi kirjailija Meritta Veilleux on myös kansainvälisesti palkittu elokuvakäsikirjoittaja ja -ohjaaja. Sovinto on hänen kolmas romaaninsa.
Lue lisää!

Maarit Verronen

Maarit VerronenKahdesti Finlandia-ehdokkaana olleen Maarit Verrosen tuotantoon kuuluu yhdeksän romaania, yhdeksän novellikokoelmaa sekä matkakirjoja. Lue lisää!

Marco Vichi

Marco Vichi Marco Vichi on italialainen kirjailija, jonka Komisario Bordelli -dekkarit ovat nousseet yhä suurempaan suosioon maailmalla. Tinkimättömän oikeudentuntoinen Bordelli seikkailee kulttuurihistoriaa henkivässä 60-luvun Firenzessä. Lue lisää!